„Dublul de vis al ţării”, campioane mondiale într-o zi de neuitat pentru tenisul de masă românesc

andreea-dragomanadina-diaconu-campioane-mondiale

Ziua de 7 decembrie 2016 va rămâne pentru totdeauna una de neuitat pentru fanii tenisului de masă românesc şi pentru toţi oamenii care fac parte din acest sport frumos. În capitala Africii de Sud, la Cape Town, Andreea Dragoman şi Adina Diaconu au câştigat titlul mondial în proba de dublu junioare. Lucru pe care nu l-a reuşit nimeni din Europa în toată istoria. Andreea şi Adina au avut o evoluţie fantastică la masa de ping-pong şi au învins tot ceea ce le-a ieşit în cale.  În drumul lor spre aurul suprem, cele două au trecut de următoarele adversare: în turul II, de dublu sârbesc, Tijana Jokic&Dragana Vignjevic, scor 3-0 (12-10; 11-9; 11-5), în optimi, de dublul rusesc, Daria Cernorai&Maria Malanina, scor 3-2 (11-8; 9-11; 11-7; 12-14; 11-6), în sferturi, de dublul franţuzesc, Oceane Guisnel&Marie Migot, scor 4-0 (11-9; 11-5; 11-9; 11-7), în semifinale, de dublul din Hong Kong, Liu Qi&Wong Ching Yau, scor 4-3 (14-16; 6-11; 11-9; 11-8; 6-11; 13-11; 11-8), şi în finală, de dublul japonez Hina Hayata&Miyu Kato, scor 4-2 (11-7; 11-8; 11-6; 5-11; 9-11; 11-9).

Aici puteţi vedea finala:

Aş minţi dacă aş spune că am fost surprins de rezultatul senzaţional reuşit de aceste două fete minunate. Nu am fost pentru că Adina şi Andreea sunt două jucătoare incredibile cum mulţi încă nu realizează, dar cu timpul o să înceapă să înţeleagă, iar antrenorii lor, Gheorghe Vaida şi Petre Arnăutu sunt fantastici, şi sunt lăudaţi mult prea puţin pentru cât de buni sunt. Cu adevărat, patru campioni mondiali. Este timpul ca lumea să sprijine mult mai mult acest sport. Să sprijine mult mai mult tenismenii şi antrenorii lor pentru că noi avem sportivi şi antrenori deosebiţi la tenis de masă, şi rezultatele sunt la înălţime în fiecare an.

Mai mult, pe lângă cei patru menţionaţi, mai avem şi alţii de mare valoare, ca un exemplu i-as da pe constănţenii Elena Zaharia (antrenoare Ana Maria Sebe) şi Cristian Pletea (antrenor Stelian Haşoti), de care o să auziţi lucruri frumoase şi în viitor.

Aici puteţi vedea premierea campioanelor mondiale:

This entry was posted in Sport and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s