Echipele mele favorite din fotbal

Fotbalul este un sport cu totul special care odată ce te-a prins nu mai poți scăpa. Devii suporter, devii fan, devii interesat de unele echipe și meciuri, ajungi să ții cu ele, iar în perioada copilăriei ajungi chiar să suferi pentru ele, iar la unii se pare că și după.  Astăzi vreau să prezint 15 echipe favorite ale mele din acest sport, începând de la locul 15 până la primul loc.

15. UNIVERSITATEA CLUJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În primul sezon de Divizia A pe care l-am văzut, Universitatea Cluj avea o echipa slaba de tot și a retrogradat în B. De atunci, ”șepcile roșii” au căzut până în Liga a IV-a, apoi au revenit în Liga I, dar nu a stat mult și s-au întors din nou în ligile inferioare. Universitatea Cluj este o echipă deosebită și indiferent câte trofee vor câștiga alții va rămâne formația cea mai iubită a Clujului și a Ardealului datorită călătoriei și momentelor grele, plus a puținelor momente frumoase dar unice ce fac ”U” un club special.

14. PALMEIRAS

Cu Palmeiras este destul de simplu, în Romania s-au dat meciuri din Brazilia, echipa avea culoarea mea favorita si de aceea i-am ales. Apoi, am inceput sa vad mai multe jocuri, iar chilianul Jorge Valdivia era incredibil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. EMELEC

m.ecuagol.com

Stiu ca aceia ce vor citi vor auzi pentru prima oară în viața lor despre Emelec. Aceasta este cea mai de succes echipă din Ecuador.

12. RIVER PLATE

Dacă nu ați văzut până acum River Plate vs Boca Juniors și sunteți mare fan al fotbalului trebuie neaparat să vedeți partida deoarece niciun Real-Barca sau Milan-Inter nu se poate compara cu El Super Clasico. Nebunia din Argentina m-a atras imediat, suporterii lui River sunt fantastici, cantecele lor sunt nemaipomenite (recomand ”Hoy Ganamos”), iar la River locul 2 nu există indiferent de adversar.

11. BENFICA LISABONA

Tradiția, suporterii și relația clubului cu fanii sunt lucrurile care m-au atras cel mai mult la ”vulturii” Portugaliei. Benfica este cea mai galonată echipă lusitană, are cei mai mulți socios din lume și ar trebui să fie un exemplu pentru multe formații din lume.

10. LAZIO ROMA

În 1999 am văzut pe Lazio în Cupa Cupelor, iar fanii echipei și Pavel Nedved m-au făcut ”lazial” imediat. Lazio este o formație excentrică în sens pozitiv, cu suporteri nemaipomeniți, tricouri splendide de joc, iar meciurile lor au fost întotdeauna spectaculoase, indiferent de locul ocupat de romani. Nu o să găsiți o echipă care să joace mai frumos ca Lazio în Italia.

9. TOTTENHAM HOTSPUR

Din primii ani în care am văzut Premier League, Tottenham era echipa cu meciurile spectaculoase gen 3-3, 5-4, 4-2, cu reveniri incredibile și jocuri de neuitat. Câteva meciuri cu Leicester City rămân favoritele mele, iar duelurile cu Arsenal sunt ceva cu totul special. De când a venit Pochettino, Tottenham are o echipă care poate rămâne în legendă pentru mine, exact cum este cazul Arsenalului lui Henry și a Valenciei lui Baraja.

 

8. BAYERN MUNCHEN

Prima finală de Champions League pe care am văzut-o a fost cea în care Bayern a fost echipa mai bună pe teren, dar a pierdut într-un mod incredibil în minutele 91 și 93. Fotbalistul meu preferat all time făcea parte din formația bavarezilor, iar în opinia mea scoaterea lui a fost cea mai mare eroare. Totuși, Bayern a revenit acolo sus, iar ceea ce îmi place cel mai mult la Bayern este mentalitatea si gandirea tuturor celor care fac parte din acest club. Pentru Bayern numai locul 1 exista, jucatorilor nu le este teama de niciun adversar si intra pe teren tot timpul cu gandul la victorie. În opinia mea, nu exista un club superior lui Bayern dpdv al spiritului.

7. CF VALENCIA

Nu pot sa cred că există un fan al fotbalului care să fi văzut măcar 5 meciuri consecutive ale Valenciei în ”perioada de aur” 2000-2005 și să nu devină fan al acestei echipe. De la Canizares, la Carboni, la Mendieta, la Baraja, la Angulo, la Pablo Aimar ș.a.m.d până la ultimul fotbalist ”liliecii” au jucat minunat și după 20 de ani pentru mine rămâne în continuare întrebarea care a fost echipa cea mai frumoasă pe care am văzut-o între cea a Valenciei și Arsenalul neinvins a lui Henry. Copii de acum pot să îmi spună de Barca lui Guardiola sau Realul lui Zidane, însă Valencia și Arsenal de atunci ca spectacol și bucurie a fotbalului șterg pe joc cu aceste echipe. Valencia are cei mai drastici suporteri, Mestalla este un stadion unde este teribil de greu să joci ca adversar, iar echipa a avut întotdeauna fotbaliști de clasă. Dupa câțiva ani cu probleme mari, Valencia a revenit acolo unde îi este locul, are un super antrenor și va fi o forță ani buni.

6. PETROLUL PLOIEȘTI

De vină pentru faptul că eu ador Petrolul Ploiești sunt fanii acestei echipe, iar din 1999 încoace, ”lupii galbeni” au fost întotdeauna a doua mea formație din România si vor ramane aici mereu.

intribuna.wordpress.com

5. AC MILAN

Unii suporteri ai fotbalului sunt norocoși că au văzut cea mai tare echipă de club din istoria fotbalul mondial, Milanul lui Sacchi. Eu nu am avut aceea posibilitate, insa am putut vedea a doua cea mai tare echipă din istoria ”Marelui” Milan. Echipa cu Maldini, Costacurta, Dida, Rui Costa, Seedorf, Sheva, Pipo, Nesta, Gatusso ș.a.m.d. Milanul este echipa mea favorita din Italia, iar Maldini este cel mai grozav căpitan de echipă pe care l-am văzut eu la fotbalul.

4. INDEPENDIENTE

Sergio Aguero, Daniel Montenegro și German Denis sunt fotbaliștii datorită căruia Independiente va fi intotdeauna în sufletul meu. ”Regina Americii de Sud” are niște fani extraordinari, rivalitatea cu Racing Club este unică în opinia mea și peste orice alt derby care există în fotbal. Istoria echipei este plină cu jucători legendari, favoritul lui Maradona și al multora evoluand la cea mai buna echipa de pe acest continent.

3. ATHLETIC BILBAO

În tot sportul, fie ca vorbim echipe de club sau echipe naționale nu există ceva mai special ca Athletic. Tradiție, onoare, respect, mândrie și profesionalism sunt doar câteva cuvinte ce descriu ”mândria fotbalulului internațional”, Athletic Bilbao. Încă de la înființare și până acum, acest club s-a bazat pe câteva principii și indiferent de situație nu a dat înapoi niciodată. Exact cum Joseba Etxeberria și Ismael Urzaiz au făcut de fiecare dată când au intrat pe teren, indiferent de adversar.

2. BORUSSIA DORTMUND

În sezonul 2003-2004, Eurosport transmitea Bundesliga II. Am văzut o echipă numită Mainz cu un antrenor necunoscut la acel moment, Jurgen Klopp. Stilul său de joc și modul său de a fi m-au captivat de la început, iar Mainz s-a potrivit perfect pentru el, la fel cum a fost cazul următoarelor două sale echipe. S-au spus tot felul de prostii ca JK ar fi copiat din stilul lui Guardiola, când el juca la fel și cu Mainz în 2004. A trecut la Borussia, iar aceea perioada 2008-2014 a fost mai frumoasa decat mult laudata ”maka maka” a Barcei.  Borussia Dortmund este clubul ce aduce cei mai mulți spectatori din Europa pe teren propriu, fanii sunt de nota 11, iar în ultimii zece ani nu a exista o echipă care să joace un fotbal mai frumos. Nu aș da două meciuri ale Borussiei pe 10 meciuri ale Barcei sau Realului.

asia.eurosport.com

  1. RAPID BUCUREȘTI

Să faci un top cu echipele favorite nu este ușor, excepție locul 1. Și dacă s-a pune toate echipele menționate mai sus, toate naționalele și toate cluburile nemenționate la un loc, tot nu ar fi cât RAPIDUL. Extaz, agonie, bucurie, suferință, pasiune, plăcere, determinare, ambiție și voință = Rapid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credit foto – http://www.1923.ro

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

1 Response to Echipele mele favorite din fotbal

  1. Clujeanul says:

    Pacat de u cluj ca s a intors inapoi, era bine sa se fi intors inainte. “Copii”(i) sa ne spuna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s