Echipele pe care le-am detestat în sport

În momentul când ajungi să ții cu o echipă sau să îți placă un sportiv anume este foarte probabil ca adversarul să nu fie printre preferații tăi. Așa a fost și cazul meu din 1998, până prin 2006 sau 2007 as spune, perioadă în care am avut câteva echipe din sport pe care le-am detestat puternic, majoritatea din motive pe care le consider foarte corecte după cum au câștigat trofee sau meciuri, folosind alte mijloace decât acelea corecte.

9. FERRARI (FORMULA 1)

În momentul când am început să mă uit la Formula 1 bătălia pentru titlu se dădea între MCLaren Mercedes și Ferrari, Mika Hakkinen devenind rapid favoritul meu, iar Schumacher era adversarul său. Chiar dacă la început a câștigat finlandezul, în ultimul său an a început cu adevărat perioada de ”teroare” (dominație) a lui Schumi în care spectacolul a fost puțin, iar echipa italiană a avut toate avantajele posibile. Tocmai de asta ma distreaza cand ii aud pe fanii celor de la Ferrari plangandu-se acum de avantajele Mercedes dupa ce echipa lor a avut mult peste ce au ”sagetile argintii”.

8. OLYMPIQUE LYON (FOTBAL)

Dominația lui OL în fotbalul francez nu a fost ceva plăcut de văzut, iar suporterii acestui sport au acum pe cea a lui PSG și din aceasta cauză Ligue 1 are mult de suferit.

7. ASESOFT PLOIEȘTI (LNBM)

Dacă întrebați pe fanii lui CSU Sibiu, Universitatea Cluj sau BC Timișoara vă vor spune ei foarte bine despre cum a câștigat Asesoft trofeele de-a lungul anilor și ce urât a fost să fii suporter al uneia dintre acele echipe când juca în semifinale sau finală cu ploieștenii.

6. NEW ENGLAND PATRIOTS (NFL)

Suporterii fotbalului american din țara noastră știu bine cum New England Patriots a ajuns să fie cea mai tare dinastie din secolul XXI, în niciun alt sport nu a existat și nu va mai exista prea curând o asemenea reușită.  NE are cel mai bun antrenor din ultimii 50 de ani, probabil cel mai bun QB din istorie și un management grozav din toate punctele de vedere, atât pozitiv, cât și negativ.

5. LOS ANGELES LAKERS (NBA)

Singura echipă din listă care nu a câștigat trofeele datorită mai multor factori este Los Angeles Lakers, formație ce a dominat NBA-ul în perioada în care am început să văd acest sport, primul meci fiind chiar jocul I al finalei din 2001 contra echipei Philadelphia 76ers, la care juca baschetbalistul meu favorit, Allen Iverson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. JUVENTUS TORINO (FOTBAL)

Ce mai este spus de Juventus Torino și nu au spus destui suporteri ai fotbalului despre cum au câștigat trofee după trofee? Au făcut prea multe măgării încât s-a ajuns să fie chiar retrogradați, deci vă dați seama cât de mult au întrecut măsura în trecut. Țin minte și acum sezoane din trecut, iar unele meciuri dintre Milan și Juve cu ”marele” Colina (unul din cei mai slabi arbitri pe care i-am văzut) la centru nu se uită la ce penalty-uri primeau torinezii.

3. STEAUA BUCUREȘTI (FOTBAL)

OMENII DUPĂ OMENII, ANI LA RÂND. Cam așa aș descrie această echipă din 1998 încoace, sezonul 2005-2006 fiind cel mai bun exemplu, la fel ca evoluțiile Vasluiului, celor de la Farul sau Gloria cu Steaua și adversara sa în lupta pentru titlu. Diferențele au fost uriașe și vizibile.

2. REAL MADRID (FOTBAL)

M-a distrat copios supararea multora pe arbitrul meciului Real-Juve, când Lucas Vasquez a fost faultat clar și centralul a acordat penalty. Realul a marcat și s-a calificat mai departe și toți spuneau pe net cum a furat arbitrul pe Juve, penalty-ul fiind extrem de clar. Însă, s-a ajuns atât de mare ura unora pentru Real Madrid deoarece au văzut și ei ani la rând ce am văzut și eu în trecut, în Uefa Champions League și în Primera Division când Valencia se bătea la titlu și la UCL cu madrilenii.

  1. DINAMO BUCUREȘTI (FOTBAL)

Toate echipele de mai sus < Dinamo București. Exact ca în cazul Stelei, omeniile au fost prezente continuu, meciul cu echipa Ceahlăului fiind cel mai celebru, iar titlul din 2002 când FC Național a fost campiona pe teren a arătat încă o dată cum poți ajunge să ai trofee multe.

Văzând unde a ajuns în ultimul deceniu echipa, pe de o parte îmi pare rău pentru fanii lui Dinamo pe care îi cunosc (toți sunt grozavi ca oameni) și pentru cei mai buni prieteni ai mei (tot dinamoviști adevărați), însă pe de altă parte este o satisfacție că formația a ajuns acolo unde merită după toate ticăloșiile din trecut. Dinamo, a ajuns dintr-o echipă cu 15.000 de fani la meciuri, cu atmosfera frumoasa si conexiuni majore in tot fotbalul românesc să se bată doi ani la rând la retrogradare, să aibă cel mai slab patron pe care l-am văzut în istoria fotbalului românesc, să aibă tribunele goale și șanse mari să facă tripla în acest sezon.  Mai mult, sezonul trecut a avut la un moment dat cel mai slab lot pe care l-am văzut eu în 20 de ani de ”Divizia A”.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s